دسترسی سریع

 

 

نظر سنجی

مجوز رسانه

×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 888

 

تامين غذاي سالم از مهمترين دغدغه هاي امروز جامعه بشري است در واقع اطمينان از سلامت مواد غذايي حق طبيعي مصرف كنندگان است.

در همين خصوص نظارت بر توليد و عرضه محصولات سالم از جمله وظايف دستگاه هاي متولي مانند سازمان جهاد كشاورزي است.

به گزارش خبرنگار افلاک ورزشی لرستان اين در حالي است كه متاسفانه شاهد استفاده بيش از اندازه و غيراصولي از سموم در توليد محصولات كشاورزي در استان هستيم.

نبود نظارت بر عرضه سموم مجاز و غيرمجاز در فروشگاه ها ي عرضه سموم، استفاده بي رويه از سموم، آگاه نبودن كشاورزان از مضرات استفاده غيراصولي از سموم و منفعت طلبي برخي كشاورزان از جمله چالش هاي سالم نبودن برخي محصولات كشاورزي در استان است.

در حاليكه بي توجهي به اين موضوع سلامت شهروندان را با خطرات جدي مانند بروز بيماري هاي پوستي، سرطان و ديگر عوارض روبرو مي كند اما شاهد استفاده بي رويه از سموم در اراضي كشاورزي استان هستيم.

مهمترين عارضه نامطلوب استفاده از سموم به خطر افتادن سلامتي شهروندان است كه بايد براي جلوگيري از اين موضوع راهكارهاي مناسبي انديشيده شود.

به منظور آگاهي از مضرات استفاده ناصحيح از سموم در توليد محصولات كشاورزي با يك كارشناس گياه پزشكي در استان گفت وگويي را ترتيب داده ايم.

 

استفاده غير متعارف از سموم

يك دكتري تخصصي گياه پزشكي استان در خصوص استفاده غير اصولي از سموم مي گويد: استفاده غير متعارف از انواع سموم براي توليد برخي محصولات مانند گوجه فرنگي و خيار تلنگر و زنگ خطري در استان است.

«رضا نامداري» ادامه مي دهد: استفاده از سموم در چند دهه اخير به حدي باب شده است كه بسياري محصولات كشاورزي كه به دست مصرف كننده مي رسد، حاوي سم هستند.

استفاده از سم؛ بالا بردن توليد

اين كارشناس تخصصي گياه پزشكي يكي از دلايل استفاده بيش از حد از سموم در توليد محصولات كشاورزي در استان را بالابردن ميزان توليد عنوان مي كند.

وي ادامه مي دهد: متاسفانه بر خي از كشاورزان استان به دليل اينكه توليد محصولشان بيشتر شود به شكل بي رويه ازسموم استفاده مي كنند.

نامداري مي افزايد: اوج فاجعه زماني است كه كشاورزان آخرين سم پاشي را درست قبل از زمان برداشت و به منظور براق كردن و به اصطلاح مشتري پسندي انجام مي دهند كه اين موضوع سلامت شهروندان را به طورجدي با خطر روبرو مي كند.

سم و بروز بيماري ها

به گفته وي ايجاد سرطان و بيماري هاي پوستي از جمله عوارض استفاده ناصحيح از سموم است كه متاسفانه بيشتر كشاورزان استان از آن اطلاع كافي ندارند.

به گفته وي عامل 15تا25درصد بيماري پوستي سموم آفت كش است كه اين مسئله ضرورت توجه به چگونگي استفاده از سموم را مي رساند.

نبود آگاهي لازم كشاورزان

نامداري يكي از ديگرعلل استفاده از سموم را نبود آگاهي لازم ميان كشاورزان عنوان مي كند و مي گويد: برخي از كشاورزان بدون اطلاع از عوارض خطرناك سموم براي از بين رفتن آفات محصولات خود به طور نامطلوب اقدام به سم پاشي مي كنند.

اثرات مخرب استفاده از سموم

اين دكتري گياه پزشكي در بخش ديگري از سخنانش به مضرات استفاده بي رويه از سموم در محيط زيست هم اشاره مي كند و مي افزايد: مصرف بي رويه و غيراصولي سموم شيميايي علاوه بر اثرات زيان آور بر سلامت انسان مشكلات و خسارت هاي جبران ناپذير زيست محيطي را هم به دنبال دارد.

نامداري ادامه مي دهد: كاهش آبزيان، آلودگي آب، آلودگي خاك و تغيير ph از جمله اثرات مخرب استفاده از سموم در محيط زيست است.

باور غلط ميان كشاورزان

به گفته وي اينكه سم پاشي هميشه لازم و مفيد است يك تفكر غلط است كه ميان كشاورزان استان وجود دارد.

نامداري معتقد است محصولات گلخانه اي در معرض خطر بيشتري هستند زيرا اين محصولات به دليل شرايط خاص از سم بيشتري استفاده مي كنند.

حمايت دولت از كشاورزان

اين دكتري تخصصي گياه پزشكي ادامه مي دهد: خريد تضميني و مناسب محصولات كشاورزي توسط دولت از راهكارهايي است كه مي تواند كاهش استفاده از سموم و به دنبال آن سلامت محصولات كشاورزي در استان را به دنبال داشته باشد.

وي همچنين گسترش كلينيك گياه پزشكي براي تشخيص آفات را از ديگر راهكارهايي عنوان مي كند كه مي تواند در كاهش استفاده از سموم موثر باشد.

كشاورزي ارگانيك و مديريت تفيقي آفات كه شامل (كشت ارقام مقاوم، تناوب كشت گياهان زراعي ) است از جمله راهكارهاي كاهش استفاده از سموم در اراضي كشاورزي استان است كه نامداري به آن اشاره مي كند.

نظارت بر عرضه سموم شيميايي

وي ادامه مي دهد: تاسيس آزمايشگاه هاي كنترل كيفيت و سلامت محصولات كشاورزي و ارائه گواهي سلامت براي محصولات سالم از ديگر مواردي است كه به حفظ حقوق مصرف كنندگان و تامين غذاي سالم كمك مي كند.

افزايش آگاهي كشاورزان و برگزاري كلاس هاي آموزشي براي آنها از ديگر راهكارهايي است كه اين دكتري تخصصي گياه پزشكي استان به آن اشاره مي كند.

اين دكتري گياه پزشكي معتقد است تا كشاورزان به اين نكته پي نبرند كه استفاده از سموم در وهله اول براي خودشان مضر است، برخي مشكلات حل نمي شود.

مهدی رضاپور- خبرنگار افلاک ورزشی لرستان

 

نوشتن دیدگاه

Back to Top