آخرین ها

دسترسی سریع

 

 

نظر سنجی

مجوز رسانه

 

 

بارها در رسانه‌های مختلف خوانده و شنیده ایم که «اهدای عضو اهدای زندگی است» اما زمانی که این موقعیت برای افراد به وجود می‌آید، دشواری آن تازه حس می‌شود.

 به گزارش افلاک ورزشی نیوز،شهرستان بروجرد به واسطه برخورداری از فرهنگ غنی و قوی خود از 10 سال پیش تا کنون اهدای اعضای 25 بیمار مرگ مغزی به بیماران نیازمند را در پرونده خود دارد و در حال حاضر رتبه نخست غرب کشور  را در این زمینه از آن خود کرده است.
از سویی فرهنگسازی اثرگذار برای جا انداختن فرهنگ اهدای عضو باعث شده است که اهدای عضو به یکی از باورهای فرهنگی عمیق در این شهرستان تبدیل شود. صدور 1600 کارت اهدای عضو در بازه زمانی 10 ساله، گواهی بر این ادعاست.
گفته‌های فوق همگی دلیلی محکم بر جزم کردن عزم استوار در این راه است تا با همت و حمایت مردم نوع‌دوست این شهرستان، قدم‌های بلندتری برای دستیابی به موفقیت‌های بعدی در این زمینه برداشته شود.

لزوم تقویت فرهنگ اهدای عضو
یک شهروند بروجردی  می‌گوید: صبغه فرهنگی و مذهبی حاکم بر بروجرد، خمیرمایه انجام این اقدام خیرخواهانه و نوع دوستانه در این شهرستان است.
«سامیه عظیمی» می‌گوید: البته نیاز است که این فرهنگ در بین اقشار مختلف مردم تقویت شود تا تعداد بیشتری از مردم با ذهنیت مثبت به موضوع اهدای عضو فکر کنند.

نقش رسانه‌ها در افزایش مشارکت مردم
دیگر شهروند بروجردی، نقش رسانه‌های دیداری و شنیداری را در افزایش مشارکت مردمی موثر می‌داند.
«حسین منطقی» می‌گوید: به نظر من ساخت مستندها و سریال‌هایی با مضمون اهدای عضو در ایجاد دیدگاه مثبت در این زمینه و رفع برخی باورهای نادرست موثر است.

تلاش برای فرهنگسازی از 10 سال پیش
مسئول هماهنگی تیم اهدای عضو بروجرد نیز  می‌گوید: از حدود 10 سال گذشته با بهره گیری از ظرفیت قوی مطبوعات و نگارش و چاپ مقاله‌هایی در زمینه اهدای عضو در مطبوعات محلی، فرهنگسازی در این زمینه در شهرستان بروجرد شروع شد.
«فاطمه یاراحمدی» می‌افزاید: ما برای فرهنگسازی در خصوص اهدای عضو از ظرفیت رادیو شهری بروجرد استفاده کردیم، در رسانه‌های شهرستانی و استانی مقاله و گاه داستان مرتبط با این موضوع چاپ کردیم، همچنین همایش‌هایی در شهرستان برگزار کردیم و از این فرصت برای آگاه‌سازی بیشتر استفاده کردیم.
وی شرکت در همایش‌های کشوری و استفاده از تجربیات موفق را نیز در فرهنگسازی اهدای عضو موثر می‌داند و عنوان می‌کند: ما از ظرفیت مدارس، مراکز آموزشی و فرهنگی و دانشگاه‌ها نیز برای تبلیغ فرهنگ اهدای عضو و صدور کارت اهدا بهره گرفتیم.

صدور 1600 کارت اهدای عضو
مسئول هماهنگی تیم اهدای عضو بروجرد در ادامه اظهار می‌کند: در گذشته مدارک دریافت‌شده از افراد متمایل به دریافت کارت اهدای عضو به شهر تهران ارسال می‌شد و 3 تا 6 ماه طول می‌کشید تا کارت‌ها صادر شوند و به دست صاحبانشان برسند، اما الان فقط 5 تا 10 دقیقه طول می‌کشد تا کارت داوطلبان صادر شود و در اختیارشان قرار بگیرد.
یاراحمدی با اشاره به این که صدور کارت‌های اهدای عضو در بروجرد از سال 87 آغاز شد، می‌گوید: از آن زمان تاکنون 1600 کارت صادر شده است.
یاراحمدی با اشاره به این که در حال حاضر شهرستان بروجرد تنها مرکز صدور آنی کارت اهدای عضو در لرستان است، اظهار می‌کند: در دیگر شهرستان‌های استان، داوطلبان به روش اینترنتی یا با ارسال مدارک خود به تهران ثبت نام می‌کنند و کارت آنها تقریبا بعد از 2 ماه به دستشان می‌رسد.

میانگین سنی متقاضیان
مسئول هماهنگی تیم اهدای عضو بروجرد می‌گوید: حدود 80 درصد دریافت‌کنندگان کارت اهدای عضو در این شهرستان میانگین سنی20 تا 30 سال هستند و عمدتاً تحصیلات عالی دارند.
یاراحمدی اضافه می‌کند: البته نباید فراموش کرد که افراد 14 تا 60 ساله هم اقدام به تهیه این کارت کرده اند.

تعداد اهدای اعضا
مسئول هماهنگی تیم اهدای عضو بروجرد می‌گوید: اولین مورد اهدای عضو در شهرستان بروجرد به سال 85 برمی‌گردد. از آن زمان تا به حال اعضای 25 بیمار مرگ مغزی اهدا شده است.
وی می‌افزاید: از آن زمان تا به حال اعضای 25 بیمار مرگ مغزی در این شهرستان اهدا شده است.
یاراحمدی با اشاره به این که بخش اعظم اهداکنندگان اعضا را افراد تصادفی و راکبان موتورسیکلت‌ها تشکیل می‌دهند، می‌گوید: در نخستین سال‌های شروع این اقدام خیرخواهانه، یک مورد در سال اهدای عضو داشتیم، اما الان به 3 تا 4 مورد در سال افزایش یافته است.

ایجاد قطعه اهداکنندگان عضو در «دارالسلام»
یاراحمدی در ادامه به ایجاد قطعه اهداکنندگان اعضا در آرامستان «دارالسلام» بروجرد اشاره می‌کند و آن را اقدامی در راستای ادای احترام به نیت پسندیده این افراد و خانواده‌های آنها می‌داند.
مسئول هماهنگی تیم اهدای عضو بروجرد اضافه می‌کند: این اقدام از سویی نقشی اثرگذار در جلب مشارکت مردمی در این اقدام نوع دوستانه دارد.
یاراحمدی با اشاره به این که نخستین بیمار اهدای عضو یک سال و نیم پیش در این قطعه به خاک سپرده شد، عنوان می‌کند: از آن زمان تا حالا 5 بیمار مرگ مغزی که اعضای خود را اهدا کردند، در این قطعه دفن شده اند.
وی می‌گوید: با همکاری شهرداری و سازمان آرامستان‌های بروجرد، متوفیان اهدای عضو بدون پرداخت هزینه کفن و دفن و خرید زمین قبر در قطعه اهداکنندگان اعضا به خاک سپرده می‌شوند.

ارائه خدمات روانشناسانه به خانواده‌ها
مسئول هماهنگی تیم اهدای عضو بروجرد، ارائه خدمات روانشناسانه به خانواده‌های بیماران مرگ مغزی به منظور جلب رضایت آنها و اهدای عضو را دشوارترین مرحله می‌داند و می‌گوید: مجاب کردن این افراد که در بدترین شرایط روحی و روانی هستند و واقعیت مرگ عزیز خود را هنوز نپذیرفته‌اند و به زنده ماندن آنها امیدوارند، کاری دشوار و حساس است.
یاراحمدی ادامه می‌دهد: رفع برخی تصورات نادرست در زمینه وجود منفعت شخصی برای تیم پزشکی و فروش اعضای اهداشده نیز از دیگر موانعی است که با ارائه مشاوره‌های تخصصی در نهایت منجر به جلب رضایت خانواده بیماران می‌شود.

رابطه‌بازی نداریم
یاراحمدی با اشاره به این که اهدای اعضای همه بیماران مرگ مغزی در شهرستان بروجرد با جلب رضایت خانواده‌های آنها صورت می‌گیرد، می‌گوید: در اخلاق پزشکی ارائه خدمات یکسان به بیماران یک اولویت است. بر این اساس نمی‌توان مدعی بود در اهدای عضو به گیرندگان اعضا رابطه بازی وجود دارد.
وی با تأکید بر این که در جریان اهدای عضو نمی‌توان در خصوص فرد گیرنده عضو تعیین تکلیف کرد، می‌گوید: با توجه به تعیین آزمایش‌های پزشکی در خصوص فرد گیرنده عضو می‌توان مدعی بود که این افراد خودشان یکدیگر را انتخاب می‌کنند.

لزوم تقویت تجهیزات بیمارستانی
مسئول هماهنگی تیم اهدا عضو بروجرد اظهار می‌کند: با توجه به این که پیوند عضو نیازمند تجهیزات وسیع بیمارستانی و تیم پزشکی کامل و تخصصی است، این اقدام در حال حاضر فقط در پایتخت و مراکز چند استان دیگر انجام می‌شود و امید است در سال‌های آتی شاهد این رخداد مهم در مرکز استان لرستان هم باشیم.
یاراحمدی، تقویت تجهیزات بیمارستانی در شهرستان بروجرد و صدور الکترونیکی کارت در این شهرستان را در اجرای بهینه خدمات در این زمینه موثر می‌داند.

    *یاراحمدی، مسئول هماهنگی تیم اهدای عضو بروجرد: در گذشته مدارک دریافت‌شده از افراد متمایل به دریافت کارت اهدای عضو به شهر تهران ارسال می‌شد و 3 تا 6 ماه طول می‌کشید تا کارت‌ها صادر شوند و به دست صاحبانشان برسند، اما الان فقط 5 تا 10 دقیقه طول می‌کشد تا کارت داوطلبان صادر شود و در اختیارشان قرار بگیرد
*صدور کارت‌های اهدای عضو در بروجرد از سال 87 آغاز شد. از آن زمان تاکنون 1600 کارت صادر شده است
  * در حال حاضر شهرستان بروجرد تنها مرکز صدور آنی کارت اهدای عضو در لرستان است. در دیگر شهرستان‌های استان، داوطلبان به روش اینترنتی یا با ارسال مدارک خود به تهران ثبت نام می‌کنند و کارت‌ها تقریبا بعد از 2ماه به دستشان می‌رسد
  * اولین مورد اهدای عضو در شهرستان بروجرد به سال 85 برمی‌گردد



*در اهدای اعضای دخترم تردید نکردم
«م. الف» مادر 57 ساله‌ای است که با اجازه او اعضای فرزند 21 ساله اش که در یک تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، اهدا شد و جان 5 بیمار نیازمند را نجات داد. او می‌گوید: من بعد از وقوع تصادف و در بیمارستان بود که متوجه شدم دخترم کارت اهدای عضو دارد. و همان جا در برابر باور انسان دوستانه و خداپسندانه فرزندم سر تسلیم فرود آوردم.
این بانوی بروجردی می‌گوید: وقتی قلب دختر من در قلب شخص دیگری بتپد، حس می‌کنم دختر خودم زنده است.
وی ادامه می‌دهد: اگرچه باور مرگ عزیزان استخوان سوز و دردناک است، اما در لحظه تصمیم گیری برای اهدای اعضای دخترم به این فکر کردم که شاید دختر خودم نیازمند دریافت یک قلب بود. بنابراین بدون تردید و با افتخار با اهدای عضو موافقت کردم.

 

نویسنده: مژگان شمس بروجرد

 

مدیر
Author: مدیر
خبرنگار :
محمود داوودی نژاد
عنوان :
مدیر مسئول پایگاه خبری افلاک ورزشی

نوشتن دیدگاه

Back to Top