دسترسی سریع

 

 

نظر سنجی

مجوز رسانه

خانه «آخوند ابو» خرم‌آباد مربوط به اوایل دوره پهلوی است که در یکی‌از محله‌های قدیمی بافت تاریخی خرم‌آباد به نام محله درب باباطاهر واقع شده است.

به گزارش افلاک، بیش‌از ۶۰۰ مورد خانه تاریخی در لرستان شناسایی شده که از این تعداد، ۶۰ مورد آن در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

 ازجمله این خانه‌های تاریخی و قدیمی می‎توان از خانه «آخوند ابو» یاد کرد که این خانه اثری به‌جا مانده از دوره قاجاریه در شهر خرم‌آباد است.

خانه «آخوند ابو» که تحت عنوان «خانه جهانگردی» از آن یاد می‌شود، در مرکز شهر خرم‌آباد و در ضلع غربی قلعه تاریخی فلک‌الافلاک واقع شده است. این بنای زیبا مربوط به اوایل دوره پهلوی است.

این اثر ارزشمند که یکی‌از قدیمی‌ترین خانه‌های شهر خرم‌آباد محسوب می‌شود در سال‌های اخیر توسط سازمان میراث فرهنگی مرمت شده و با شماره ۲۴۳۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

ساختمان این خانه متعلق به شخصی به نام میرزا محسن قاضی بوده که اصالتاً خوزستانی و به‌عنوان قاضی‌القضات شهر معروف بوده و در این ساختمان به کار قضاوت مشغول بوده است.

ساختمان به‌نوعی در گذشته کاربری مسکونی داشته است. بعد از تملک و مرمت جامع آن توسط اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان، به‌عنوان خانه جهانگرد کاربری پیدا کرده و در حال حاضر نیز به‌عنوان موزه صنایع دستی استان تغییر کاربری داده است.

این بنا در یکی‌از محله‌های قدیمی بافت تاریخی خرم‌آباد به نام محله درب باباطاهر(دَربُو طاهر) در خیابان امام خمینی(ره)، دوازده برجی، روبه‌روی قلعه فلک‌الافلاک واقع شده است.

خانه مذکور ازجمله خانه‌های نیم‌درون‌گرا است که دارای دو بخش زمستانه و تابستانه است که بخش زمستانه در دو اشکوب(طبقه) احداث شده و دارای اتاق‌های طَنَبیه سه دری و بخش شاه‌نشین پنج دری است.

عمده تزیینات به کار رفته در آن از نوع قطاربندی، گل‌انداز و خفته راسته است و مصالح به کار رفته در بنا از نوع سنگ، آجر، چوب و ملات است.

 

مدیر
Author: مدیر
خبرنگار :
محمود داوودی نژاد
عنوان :
مدیر مسئول پایگاه خبری افلاک ورزشی

نوشتن دیدگاه

Back to Top